Pixabay
Verschillende buurtwerkvrijwilligers van Groep INTRO vzw en stad Dendermonde bundelen samen met Al Manaar vzw hun krachten en organiseren een iftar die zal plaatsvinden op vrijdag 22/03/2024 in LDC De Zonnebloem. Met dit culturele evenement willen we alle inwoners van Dendermonde uitnodigen om elkaar te ontmoeten.

Van 11 maart tot 9 of 10 april gaat de Ramadan in. Een maand waarin moslims vasten en dus tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten of drinken. De maaltijd die genuttigd wordt vanaf zonsondergang is beter bekend als Iftar. Dit moment is ideaal om samen de vastenperiode te verbreken. Mensen van verschillende achtergronden, culturen en geloven zijn dan ook van harte welkom om hieraan deel te nemen en een maaltijd te nuttigen na zonsondergang. Wie wil mag iets lekkers meebrengen voor op de deeltafel, dit mag maar hoeft niet.

Naast het gezellig genieten van een heerlijk traditioneel iftarmenu, is er ruimte voor gesprek en bieden we ook gezelschapsspelen en jeugdboeken aan in samenwerking met de bibliotheek.

Tijdens dit event willen we in de verf zetten dat we allen deel uitmaken van één gemeenschap die rekent op begrip en solidariteit. We openen daarom de avond met een inspirerende toespraak die het belang van gemeenschappelijkheden in onze samenleving aanstipt. Deze zal worden gegeven door Mohamed Chatouani.

Je kan kiezen wanneer je komt. De deur is heel de avond open. Om zeker te zijn dat er voor iedereen lekkers is, vragen we om je komst te bevestigen via berichtje/belletje naar 1 van onderstaande nummers.   Welkom.

Datum: 22/03/2024 Tijd: vanaf 18u tot 21u Locatie: ldc Zonnebloem, Breestraat 109, 9200 Dendermonde

Voor meer informatie en om deel te nemen, neem contact op met: Samira (0485/45.03.58), Kaoutar (0473/52 99 03) of Ruth (0473 52 72 77)

Zoeken

Dekenaal nieuws