Catechese
Op zondag 21 januari kwamen we met meer dan 100 vormelingen en hun ouders in de OLV.-kerk van Dendermonde samen. Thema was dit keer “ pater Damiaan “. Pastoor Walter vertelde met lichtbeelden het leven van onze grootste Belg ( canvasreeks 2005).

In een tijd dat jongens aan 12 jaar de school verlieten en in de boerenstiel werden ingelijfd lonkte het avontuur. Op het internaat in Wallonië waar hij frans moest leren, voor de graanhandel thuis, werd hij gepest. Zijn vluchtoord in de vakanties werd het klooster in Leuven waar zijn broer zich voorbereidde om missionaris te worden. Toen deze laatste ziek werd en het bootticket enkel naar Hawaï al betaald was stelde Damiaan – die intussen de priesteropleiding volgde – voor om hem te vervangen …de rest is geschiedenis.

De ouders en kinderen luisterden heel aandachtig wat pastoor Walter motiveerde om even in de huid van Damiaan te kruipen en een deeltje uit de monoloog van Aldyth Morris te spelen.

Tessa en haar man uit Grembergen vertelden nadien over hun vakantiereis naar Molokai.

De catechese van toen had haar geïnspireerd om ooit dat schiereiland te bezoeken.

De vormelingen kregen tot slot een mooi stripalbum over Damiaan.

Het overgrote deelde woonde aansluitend met hun ouders de eucharistie bij. De sfeer was er. Vlak voor het einde stelde pastoor Walter voor nog een foto te nemen van alle aanwezige vormelingen op de trappen van het altaar.

Enkele kinderen waren de oproep van vorige keer niet vergeten om kleding in te zamelen voor de tondeldoos. De oproep blijft geldig.

We nodigen alle aanwezigen uit een askruisje te komen halen op woensdag 19 februari. Het volgende catechese moment is op zondag 17 maart. Dan komen Mark en Jeanette uit Oudenaarde getuigen over hun werk voor de allerarmsten in Burundi.

Zoeken

Dekenaal nieuws