Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk (Briel)

Erediensten met publiek zijn mogelijk vanaf maandag 8 juni. Meer informatie ...

adres: Provinciale Baan, 9200 Baasrode

In uitvoering van het kerkenbeleidsplan zal de kerk vanaf die dag worden gesloten en onttrokken aan de eredienst zoals de bisschop heeft bepaald.
Vanaf 1 juli worden de gelovigen die wekelijks vierden in ‘Den Briel’ uitgenodigd om actief mee te vieren in de omliggende parochies.

Pastoor-Deken

Johan Mattheys
Heldenplein 1, 9200 Dendermonde
Tel.: 052 21 23 30 - gsm: 0497 26 25 35
E-mail: johan.mattheys@dekenaatdendermonde.be

Kerkraad

De voorzitter is Willy Somers, secretaris Eddy Van den Bosschen, schatbewaarder is Marie-Louise Moens en leden Alfred D'Hooghe en Dirk Hermans.

Historiek

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw gelegen aan de drukke provinciale baan, dichtbij de gemeentegrenzen van Baasrode, Buggenhout, Moerzeke en Sint-Amands. Parochie officieel opgericht in 1942. In 1949 werd de 1e pastoor benoemd (E.H. G. Boeykens), die de bouw van het "witte kerkje" startte, dat in hetzelfde jaar werd ingewijd. In 1986 werd het kerkje uitgebreid met twee zijbeuken.