Zomerse orgelconcerten in Dendermondse kerken

Op zondag 25 augustus om 15u brengt organist Lorenz Meulebroek in zijn thuiskerk, de Onze-Lieve-Vrouwecollegiale, samen met hoornist Ernest Maes een concert dat kadert in het feestjaar van Ernest Maes. Op 13 juli werd Ernest 80 jaar en we willen deze Dendermondse hoornist, componist, muziekpedagoog en dirgent met dit concert op gepaste muzikale wijze eren en huldigen. Op het monumentale Van Peteghemorgel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk zullen deze 2 muzikale heren voor ons de mooiste parels uit de muziekliteratuur brengen. Op het programma werk van Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig Van Beethoven, Franz Schubert en Ernest Maes.

Op zaterdag 12 oktober om 20u is er nog een orgelconcert door organiste Annelies Focquaert op het Markussenorgel van de Sint-Egidiuskerk (Frans Van Schoorstraat, Sint-Gillis). Annelies brengt een uitvoering van 'The Millenium Future' van componist Luc De Winter. De inkom bedraagt 10,00 euro.