Vormsel in coronatijd (Sint-Ursmaruskerk, Baasrode)

Het Vormsel 2020 verliep in ongewone omstandigheden.

Opgelegd van hogerhand werd het een sobere gebedsdienst: één cantor (zanger), geen consecratie en dus geen communie… Maar mooi in zijn eenvoud!

De viering was sfeervol en de vormelingen deden prima wat van hen verwacht werd. Alle aandacht ging naar de handoplegging en de zalving. Hierdoor kwam het sacrament beter tot zijn recht.

Vormheer Jaak Pauwels, met lange baard en op sandalen, sprak de aanwezigen minzaam toe. In zijn homilie onderstreepte hij dat de Liefde niet van één kant kan komen.

Na het dankwoord, uitgesproken door een vormeling, volgde een groepsfoto. Het applaus hierbij sprak boekdelen! Op de bladwijzer, die de vormelingen kregen als aandenken, staat geschreven: Dat de vrijheid die je krijgt je vleugels mag geven maar ook schouders die verantwoordelijkheid willen dragen.

Achteraf volgde geen receptie wegens covid-19. Wel een minifeestje in de eigen bubbel. Dit vormsel in coronatijd zal niet licht vergeten worden. Maar de kracht van Gods Geest werkt daarom niet minder sterk. Integendeel!

PROFICIAT aan deze 25 jongens en meisjes!
Mogen ze uitgroeien tot volwaardige christenen en gelukkige mensen!

Meer foto's

 

A. D. M.