Terugblik viering Lichtmis in Baasrode - St-Ursmaruskerk

In de viering van Maria Lichtmis zagen we vele blije kinderen, vele meevierende parochianen en sympathisanten, mooie teksten, prachtige muziek, opgewekte liedjes en veel licht. Kortom: leven in overvloed!

Bij de intredeprocessie zong de zevenjarige Hannelore ‘Welkom mensen, kom maar binnen’. Mama Annemie begeleidde haar op de piano. De vormelingen waren - naast de lectoren van dienst - gelegenheidslectoren. Ze worden er zo graag bij betrokken! Tijdens de kinderzegen - na de wijding van de kaarsen - toverde Hannelore een mooie compositie uit haar viool. Waarna we zongen ‘Geef de kinderen een wereld waar het goed is om te blijven’. Bij het vrolijk offerandeliedje ‘Do-re-mi-fa-solideo’ voelden sommige dopelingen zich geroepen om mee te kraaien. De vormelingen namen de hele kerkruimte in beslag om de vredewens door te geven, terwijl Hannelore ‘Bouw mee aan vrede en hou van elkaar’ zong. Tijdens de communie speelde ze een stuk van Vivaldi, een Italiaanse violist, priester en componist. Vervolgens zong pastoor Paul in duet met het volk ‘Ik zag een kuikentje dat bij zijn moeder zat’’. Toch een luxe om een zoetgevooisde voorganger te hebben!

Na een uitbundig Alleluia als slotlied - met een al even uitbundig applaus achteraf - waren er traditiegetrouw pannenkoekjes. Ze smaakten overheerlijk! De kinderen pochten over het aantal dat ze op kregen. Hoe waren we zelf op die leeftijd? De ouders van de dopelingen van het voorbije jaar kregen het doopschelpje mee met de oorkonde. Een mooi aandenken!

DANK aan alle aanwezigen. DANK aan het parochieteam en de vele helpende handen. DANK aan allen die meewerkten aan de viering. Maria Lichtmis is niet onopgemerkt voorbij gegaan in de Sint-Ursmaruskerk!

Foto's van Jan Coninckx