Terugblik op Maria Lichtmis 2021 -Sint-Gertrudiskerk (Vlassenbroek)

Terugblik op Maria Lichtmis (7/02/2021) in Vlassenbroek, anders dan de andere

 

Het licht was er overvloedig, de mensen ook maar de mis hebben we moeten missen.

Voor velen werd het een hartverwarmende namiddag, die begon met catechese voor de kandidaat-vormelingen. Deze vorming werd afgerond in gebed, samen met onze E.H. pastoor en de catechisten en het aansteken van een kaarsje via het vlammetje van de paaskaars, hoorde daar ook bij.

Nadien was het de beurt aan de talrijke bezoekers, weliswaar onder toezicht, zodat alle corona-veiligheidsmaatregelen werden gerespecteerd. Ook zij vonden de weg langs de kaarsjes, de gebedsteksten en de paaskaars om hun lichtjes neer te zetten bij het Mariabeeld.

Het luidop samen bidden, het samen zingen van mooie Marialiederen hebben we moeten missen. Zelfs de gezellige babbel in de parochiezaal na de Lichtmis-viering waar we jaarlijks getrakteerd worden op warme pannenkoeken met een heerlijke kop koffie of chocomelk hebben we gemist. 

Maar er waren lichtjes in de ogen van groot en klein, zeker toen ze bij het verlaten van de kerk ook nu getrakteerd werden op pannenkoeken, weliswaar in meeneem-verpakking, zoals dat past in tijden van corona.

De dijk was een prachtig tafereel van winterpret, in de kerk was er de warmte en de vreugde van stil gebed. Deze combinatie bezorgde de talrijke aanwezigen, zowel onze vaste kerkgangers als de toevallige wandelaars een beeld en een gevoel van warme vriendschap die ze niet snel zullen vergeten.

Aan allen die hebben bijgedragen om van Lichtmis 2021 een warm feest te maken… een hartelijk dank u wel!

In naam van het parochieteam,

Michèle Westelinck