Terugblik kerstfeestje vormelingen Baasrode - St-Ursmaruskerk

Op de laatste woensdagnamiddag voor de kerstvakantie kwamen de vormelingen samen in ‘Ontmoeting’. In een fijne bezinning hoorden we een verhaal dat ons leerde waarom christenen in de advent vier kaarsen branden. De vormelingen waren verrassend stil. We sloten dit moment af met een kerstliedje.

Vervolgens was het tijd voor een kerstquiz. Theoretische vragen en praktische proeven wisselden elkaar af. Weten jullie hoeveel kerstbomen er in de kerk staan? Uit welke taal de naam ‘christen’ komt? Hoeveel mensen in België in armoede leven? Hoeveel klokken zich in de kerktoren bevinden? De vormelingen wel! Kerststalletjes leggen met tandenstokers, estafettekoers houden met een kerstballetje in een lepel, een rebus oplossen met als resultaat een kerstliedje: rivaliteit en hilariteit alom!

Daarna was het tijd om wafels te smullen. Sommigen kregen er zes op! Tenslotte was er nog een zoekspelletje als afsluiter.

Dank zij pastoor Paul, de wafelbakkers Mieke & Paul en Eva die Agnes assisteerde, werd het een superleuke namiddag. Mekaar eens ontmoeten buiten de kerk is mekaar leren kennen op een andere manier. En dat deed deugd!

Agnes De Mulder