Nationale Basiliek Koekelberg (c) Luc D
Donderdag 21 juli vieren we in onze stad de Nationale Feestdag.

In onze Stad worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Naar goede traditie beginnen de feestelijkheden met het zingen van het Te Deum in de dekenale kerk te Dendermonde om 11 uur.

 

Het Te Deum is een eeuwenoude lofzang uit de christelijke traditie, die we in België vooral associëren met de Nationale feestdag en Koningsdag. Dit plechtig lof- en dankgebed is vast een gelegenheid om te bidden voor het welzijn van ons land, voor hen die er wonen en die er verantwoordelijkheid dragen.

We nodigen u van harte uit naar dit moment van dankzegging, samen met het Stadbestuur, leden van politie, brandweer en de Vaderlandslievende vereniging. (Viering met livestream) 

Vanaf 14 tot 19 uur wordt het stadspark ondergedompeld in een jazzy New Orleans sfeer.

Op de affiche: The Cotton City Jazzband, What a wonderful Toots (met Eric Melaerts, Bruno Castelluci, Bart De Nolf en Patrick Deltenre) en Jo Lemaire.

Wie nog zin heeft om verder te feesten die kan vanaf 19 uur op de Grote Markt komen genieten van een beiaardconcert gebracht door Lorenz Meulebroek.

Aansluitend is er een concert gebracht door de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde o.l.v. majoor-kapelmeester Patrick Heirbaut. Met gastoptreden van De Romeo's en afsluitend optreden van Coco Jr. & The All Stars.

Maak er een feestelijke dag van!

Zoeken

Dekenaal nieuws