Organiste Katrien Mannaert
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Orgelcomité Dendermonde tijdens de maanden juli-augustus-september en oktober haar orgelcyclus.

Komende zondag, 25 juli 2021, geeft organiste Katrien Mannaert de aftrap voor de zomerconcerten. Dit orgelconcert gaat door in de kerk van Sint-Gillis-Dendermonde (Frans Van Schoorstraat) met zijn befaamde Markussenorgel om 15u en is volledig GRATIS! (vrije bijdrage is mogelijk).

Diezelfde dag geeft evenwel ook Rosse Buurten zijn KATAKLOP op het Kerkplein. Wie met de auto komt, moet dus iets verder parkeerplaats zoeken maar om 15u kan het orgelconcert ongestoord van start gaan.

Allen van harte welkom! Uiteraard respecteren wij de geldende corona-maatregelen (handen ontsmetten bij binnenkomst en verplicht mondmasker dragen tijdens het concert).

Op het programma de mooiste orgelwerken van Nicolaus Bruhns, Johann Pachelbel, Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn.

In juli en augustus nemen onze Dendermondse organisten plaats op de orgelbank. In september en oktober nodigt Orgelcomité Dendermonde grote (inter)nationale namen uit. Noteer alvast dat op 8 augustus Johan Eyckerman een orgelconcert brengt en op 22 augustus Lorenz Meulebroek.

Dekenaal nieuws