Naamopgave vormelingen - Sint-Apolloniakerk (Appels)

Naamopgave vormelingen Appels

Met een bijzondere welkomstgroet aan hun mama’s en papa’s openden de aanstaande-vormelingen de viering van de naamopgave:

“Ongeveer 12 jaar geleden hebben we van jullie een naam gekregen. Een naam is iets belangrijks, iets kostbaars. Hij staat geschreven in het hart van zoveel mensen die met ons begaan zijn, die van ons houden. Zo staat onze naam ook geschreven in de palm van Gods Hand”

Pastoor Walter benadrukte: “Het is niet zomaar een naam. Met die naam gaan we door het leven, anderen noemen ons bij die naam en herkennen er ons aan. Met die naam worden we geroepen om als jonge christenen Jezus te volgen, vandaag, morgen en altijd. De woorden van het evangelie vertelden ons: wees waakzaam, we hebben het allemaal nodig om wakker geschud te worden voor Gods aanwezigheid in onze wereld, Gods aanwezigheid die werkzaam is in mensen.”

Onze vormelingen deden zo een belangrijke stap bij de voorbereiding naar hun vormsel toe. We willen er samen een tof jaar van maken, vol kansen en mogelijkheden en met vele nieuwe uitdagingen. Samen op weg gaan is soms niet gemakkelijk. Maar met dezelfde dromen die reiken naar dezelfde hemel, krijgen wij allen de kans om er dit catechesejaar het beste van te maken.

17 kandidaat-vormelingen kwamen zondag 2 december te midden van de hele parochiegemeenschap hun naam opgeven. Net zoals Samuël zeggen ze: “Spreek Heer, uw dienaar luistert. Hier ben ik, op mij kan je rekenen.”

De volgende activiteit is een sponsortocht voor het goede doel. Met de vormelingen van “Kerk in Dendermonde” steunen we de Tondeldoos. De week voor Kerst wordt ook dit jaar de Warmste Week. In die week zorgt iedereen voor iedereen ! De Warmste Week is een ongezien signaal van hoop en verbondenheid. Elke dag zetten zich mensen vrijwillig in voor goede doelen.

Ook de catechisten en aanstaande vormelingen willen hun steentje bijdragen en een goed doel steunen. We kiezen voor een organisatie uit onze omgeving, de Tondeldoos. Zo steunen we kansarme gezinnen en bezorgen we hen een mooie en warme Kerst. Deze activiteit was op 15 december.