Kerstconcert - Sint-Aldegondiskerk (Mespelare)

De Koninklijke Vereniging Feestkomitee Mespelare organiseert op zondag 23 december om 15 uur een uniek kerstconcert in de Sint Aldegondiskerk te Mespelare.

Dit jaar eens  geen koor, het  historische Goynaut-orgel van de Sint Aldegondiskerk staat centraal in dit concert.

Het orgel werd gebouwd in 1776 door Jean-Baptist Bernabé Goynaut.  Goynaut was een Fransman, zoon van een Parijse orgelbouwer.  Hij vestigde zich in Brussel waar hij een stevige reputatie als orgelbouwer verwierf.  Het orgel zal bespeeld worden door Bart Rodyns.

Rodyns is een vaak gelauwerd orgelist.  Hij studeerde orgel aan de Antwerpse kunsthumaniora en aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht.  De opleiding ‘Master of Music’ sloot hij af met de grootste onderscheiding.  Zijn muzikale carrière bracht hem bijna alle landen van Europa en de VS.

Tenor Adriaan  De Korte zal de zangpartijen verzorgen.  Na zijn universitaire studies behaalde  hij zijn ‘Master zang’ aan het gerenommeerde Lemmensinstituut in Leuven.  Als solist zong hij vele cantates en religieus geïnspireerde liederen van beroemde componisten  zoals Bach, Monteverdi, Haendel, Haydn…

Tot slot is er nog  Wim Brabants, de fluitist van trio.  Wim genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Antwerpen, Brussel, Gent en Den Haag.  Van 1977 tot 2015 was hij docent dwarsfluit.  Hij stichtte verschillende kamermuziekensembles en maakte deel uit van diverse buitenlandse ensembles voor oude muziek.

Zoals u ziet, drie musici die hun strepen reeds ruim verdiend hebben en die borg staan voor een schitterend concert.

We hopen dan ook op een ruime belangstelling : de toegang is gratis !

Na afloop van he concert kan men nog wat nagenieten in centrum ‘De Mespel’ bij een lekkere pannenkoek en/of een streekbiertje.  Iedereen van harte welkom!