Herfstconcert Orgel - 27 september - St.Egidiuskerk (Sint-GIllis-Dendermonde)

Herfstconcert orgel

Op zondag 27 september om 15u brengen organist Bart Wuilmus en de Schola Gregoriana Cantabo een kleurrijk concert in de Stint-Egidiuskerk (Sint-Gillis-Dendermonde, Frans Van Schoorstraat, te Dendermonde).

Zij brengen werk uit het 17e-eeuwse ‘Oxford, Ms. 89’. Dit manuscript is de omvangrijkste bron van Zuid-Nederlandse klaviermuziek uit de vroege 17e eeuw! Daarnaast zal Bart Wuilmus improvisaties brengen in 18e- en 19e-eeuwse stijl over thema’s die de schola zal zingen.

Bart Wuilmus studeerde orgel aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, en vervolgens klavecimbel en orgelimprovisatie aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij is titularis-organist van de St.-Waldetrudiskerk en als redacteur verbonden aan het Vlaamse tijdschrift ‘Orgelkunst’.

Schola Gregoriana Cantabo werd in 1990 opgericht in de schoot van het Antwerps Kathedraalkoor. Naast liturgische uitvoeringen tijdens missen en vespers concerteert Cantabo ook, meestal in combinatie met instrumentalisten van divers pluimage, neemt deel aan festivals, geeft workshops en dergelijke meer. De Schola trad onder andere reeds op in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië, Tsjechië en Spanje. Cantabo is ‘Ensemble in Residentie’ in de Antwerpse Sint-Pauluskerk en maakt deel uit van de Ekerse C-Koren-groep. Samen met Bart Wuilmus en Jo Hermans (jazz-bugel) realiseerde Cantabo de CD ‘Mixture, the night sessions’, welke zeer positieve recenties kreeg in binnen- en buitenland.

Inkom: €5 – mondmasker en registratie per bubbel verplicht