Herdenkingsviering FabeltjeslansSint-Egidiuskerk (Sint-Gillis-Dendermonde - Sint-Gillis-Buiten)

Velen waren met de betrokken families aanwezig in de kerk voor de herdenkingsviering rond het drama van Fabeltjesland, 11 jaren geleden. Het is een bezinningsdag over het leed dat mensen elkaar aandoen. Onze gedachten gaan dus naar de vele kinderen en jongeren uit onze omgeving die de dood vonden of veel leed werd aangedaan. ‘Geef mij je hand’ was het thema. Een uitnodiging om de handen elkaar te slaan en samen werk te maken van een wereld waar vrede en geluk wordt geschonken aan iedereen. Dank aan allen die hebben meegewerkt: op de eerste plaats de vele kinderen, de Rwandese gemeenschap, de vormelingen, en allen die voor de gezangen hebben gezorgd. Wat een mooie parochiegemeenschap! Laat ons zo verder werken. Wij zijn er u dankbaar voor.