(C) LD
Zondag 1 mei. Onder een stralende lentezon stapten 63 kinderen fier door de middengang voor hun eerste communie.

 

Na de feestelijk intrede langs de middengang volgde het openingslied: ‘Welkom mensen kom maar binnen...’Meteen was de toon gezet. Vreugde om deze mooie dag.De leerkrachten zorgden er voor dat alle kinderen iets mochten voorlezen of aanbrengen.De apostel Paulus stuurde een mooie brief naar de communicanten:

‘Beste vrienden, wees goed voor iedereen.Deel je blijheid en je speelgoed met je vrienden. Help je mama en papa. Ga op bezoek bij oma en opa. Bid elke dag tot God en zeg Hem: “Dank je wel, God.  Voor alles wat je voor me doet.”

De uitbeelding van het evangelie was prima. De communicanten  hadden goed opgelet, want op de vragen van deken Jo konden ze goed antwoorden.

Voor de communie zelf kwamen de kinderen vanuit de middengang naar voor om zo voor de eerste keer de H. Communie te mogen ontvangen. 

De viering eindigde met een creatieve bedanking van de kinderen. Na de zegen was het tijd voor de afsluiter van de viering, en wees gerust, ambiance! ‘Ben ik happy happy happy happy, happy van teen tot top.

Een spontaan applaus zorgde voor een uitbarsting van vreugde . Daarna mochten de communicanten hun ouders opzoeken om hen in de bloemetjes te zetten. Niets dan positieve reacties op de viering. De twee bijgeplaatste schermen waren een duidelijke meerwaarde voor velen.  Bedankt aan allen die hun medewerking verleenden aan deze mooie viering. De juffen van onze drie basisscholen, Annelies op dwarsfluit en Marleen voor het Marialied. Zeker een woord van dank aan hen die instonden voor de livestream. Dirk en Guy, bedankt voor de vele uren van voorbereiding en de opname zelf.

Tijdens de viering  keken zo'n 140 mensen naar de viering!

Enkele dagen daarna stond de teller al op 296. 

Dank aan alle aanwezigen die kwamen meebidden om Gods zegen over deze kinderen en hun familie.

Luc Dilewyns

Zoeken

Dekenaal nieuws