De warmste week in Appels

Vormelingen Appels dragen hun steentje bij voor warmste week.

Op 15 december maakten we met de vormelingen een wandeltocht van 5 km naar Dendermonde en lieten ons daarbij sponsoren voor het goede doel. We kozen voor een organisatie uit onze omgeving nl. Het Kinderfonds de Tondeldoos. Zij steunen kansarme gezinnen met kinderen in hun strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.

Na onze tocht verzamelden we met de vormelingen van “Kerk in Dendermonde” nl. Appels, Oudegem, Schoonaarde en Dendermonde om 17u00 in de Mariakring. Daar gaf de voorzitter van de Tondeldoos, Koen Van Hedent, uitleg over de werking van de Tondeldoos. Een ingrijpend verhaal van mensen van bij ons. Nog steeds zijn er gezinnen en kinderen die uit de boot vallen, die hun schoolfactuur niet kunnen betalen, die met moeite hun verwarming kunnen betalen of eten kunnen kopen voor hun kinderen. Juist hier wil de Tondeldoos ondersteuning bieden door samen met de ouders deze moeilijkheden aan te pakken opdat hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd tegemoet kunnen gaan.

Om 18u30 kwamen  we dan samen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk (dekenale kerk) om eucharistie te vieren.

De warmste week is een ongezien signaal van hoop en verbondenheid. Dit signaal ervaarden we zeker als op het einde van de viering alle theelichtjes verkocht werden ten voordele van de Tondeldoos. Dank u wel aan alle gulle sponsors.