Huwelijk

Een kerkelijk huwelijk is een bewuste keuze om jullie trouw voor God te bevestigen.

Het verloop

• Huwelijkskandidaten kunnen een hele tijd vooraf reeds de datum van het kerkelijk huwelijk vastleggen bij de pastoor.
  • Later wordt men uitgenodigd naar de huwelijksvoorbereiding, welke dekanaal worden georganiseerd.
  • Nadien volgt een persoonlijk gesprek bij je pastoor, wordt het dossier aangelegd en wordt de viering inhoudelijk besproken.

Werkgroep Huwelijksvoorbereiding (... meer informatie)

Een drietal jonge echtparen begeleidt een hele zondag alle kandidaten, die zich aanmelden voor een kerkelijk huwelijk.

Appels
Sint-Apolloniakerk

Johan Mattheys
Heldenplein 1, 9200 Dendermonde
tel.: 052 21 23 30 - gsm: 0497 26 25 35
johan.mattheys@parochiedendermonde.be
Sint-Ursmaruskerk
Onze-Lieve-Vrouwekerk (dekenale kerk)

Sint-Egidiuskerk (Sint-Gillis-Binnen)

Schoonaarde
Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën en Sint-Jozefkerk

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk (Briel)

Grembergen
Sint-Margaretakerk

Sint-Gertrudiskerk (Vlassenbroek)

Wat gebeurt daar tijdens zo’n huwelijksworkshop?

Onze huwelijksvoorbereiding is geen cursus; het is wel een interactieve voorbereiding op de gezamenlijke levenskeuze van twee jonge mensen.

Echtparen vertellen over hun eigen huwelijk, over vallen en opstaan, over goede en kwade dagen, over hun verschillen en hoe ze met conflicten leerden omgaan.

Geen perfecte echtparen maar zoekers zoals jullie… Niet vanuit de hoogte, geen gepreek; maar een eerlijk verhaal uit het dagelijkse leven…

Ook al wonen koppels tegenwoordig in veel gevallen al samen, toch beseffen zij al te zeer dat naast een intensieve praktische voorbereiding ook een inhoudelijke aanloop nodig en verrijkend is. Zo wordt deze dag van samen-zijn een logisch onderdeel in jullie voorbereidingsproces

Koppels die in Vlassenbroek wensen te huwen, nemen eerst contact op met pastoor Roger Van den Berge (eventueel via François Dooms).

Roger Van den Berge
Vlassenbroek 192, 9200 Baasrode
tel.: 052 21 22 26
roger.vdberge@gmail.com